Recension Skyfall

Produktionsår: 2012

Genre: Action

Regissör: Sam Mendes

Huvudpersoner: Daniel Craig, Helen McCrory och Javier Bardem

Sam Mendes är en utmärkt regissör men han är inte så känd för att göra action filmer och det närmaste han har kommit action film är Road to Perdition.

När filmen börjar befinner sig James Bond och hans kollega Eve i Turkiet där de jagar Patrice som spelas av Ola Rapace. Under ett slagsmål på ett tåg försöker Eve skjuta Patrice men misslyckas och träffar istället James Bond som faller ner i vattnet. Bond verka vara död, M skriver hans dödsruna och råkar illa ut. Den före detta MI6-agenten Raoul Silva är ute efter M och spränger huvudkontoret i London. Bond överlever skottet som Eve sköt, hamna på en ö med massa damer, sprit men en dag ser han attacken i London på tv och därefter åker han hem.

En ung kille vid namn Q dyker upp och hjälper James Bond med vapen sedan har han ett möte med M där man möter också överordnade Gareth Mallory. Det bärs av till Shangai för att leta upp Silva och Patrice. På vägen träffar Bond en dam vid namn Sévérine som ska hjälpa honom till Silva.

Skyfall är den bästa bondfilmen som jag har sett och den gav mig gåshud. De sista 10 minuterna knyts alla trådar ihop och det öppnar upp för en ny början. Adeles soundtrack till filmen var helt otroligt bra. Ola Rapace gjorde en bra jobb i rollen som Patrice. Skyfall är en av årets bästa filmer.

Betyg 10.0 av 10.0

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: